Társadalomtudomány

A megkerülhetetlen Izland - Hogyan változtatta meg egy kis sziget a világ történelmét
Nagyításhoz kattintson a képre!

A megkerülhetetlen Izland - Hogyan változtatta meg egy kis sziget a világ történelmét

Figura Könyvkiadó, 2023
Oldalszám: 266
Isbn: 9786156380036
5.199 Ft
4.160 Ft
20%
kedvezmény
Vásárlás után járó alap hűségpont: 41 pont
Mennyiség:

Raktáron
Kötelező olvasmány mindenkinek, aki arról álmodik, hogy Izlandra utazzon.

Izland története 1200 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy kiábrándult viking kapitány és haszontalan navigátora zátonyra futott az Atlanti-óceán északi részén. Ettől kezdve a sziget már nem csak a sarkvidéki madarak fészkelőhelye volt. Egy olyan nemzet otthona lett, amely csendesen kulcsszerepet játszott az általunk ismert világ alakításában. Kezdve azzal, hogy az izlandiak (nem Kolumbusz) fedezték fel először Amerikát, de túl szerények ahhoz, hogy beszéljenek róla. Ha nincs Izland, az ember nem tette volna a lábát a Holdra, Tolkien soha nem írta volna meg A Gyűrűk Urát. Ez a könyv történelmi körútra vezeti az olvasókat, bemutatva, hogy Izland milyen döntő szerepet játszott olyan változatos eseményekben, mint a francia forradalom, Izrael állam megalapítása vagy a női egyenjogúság kivívása. Ez a kis nép újra meg újra a történelmi események frontvonalában találta magát és formálta az általunk ismert világot.

,,Egill Bjarnason Izlandot helyezi mindennek a középpontjába, és története nem csak szórakoztat, hanem megvilágít és váratlan összefüggéseket tár fel." - Andri Snaer Magnason, az Időről és a vízről szerzője

,,Figyelmeztetés: lehet, hogy az olvasók azt kívánják, bárcsak ők is izlandiak lennének!" - Helen Russell, az Egy év a világ legboldogabb országában - Hogyan éljünk dán módra című könyv szerzője.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!