Pszichológia

Pszichoanalízis és spiritizmus
Nagyításhoz kattintson a képre!

Pszichoanalízis és spiritizmus

Typotex Kiadó, 2011
Oldalszám: 208
Isbn: 9789632795713
Eredeti ár: 3.500 Ft
Webshop ár: 2.625 Ft
Vásárlás után járó alap hűségpont: 26 pont
Mennyiség:

Raktáron

A spiritizmust bátran lehet áltudománynak tekinteni, de tagadhatatlan, hogy komoly hatással volt a pszichológia fejlődésére. Sokak számára vonzónak tűnt a spiritizmus alaptétele, miszerint a testi halál után a lélek tovább él, és megfelelő technikák segítségével megidézhető. Másokat éppen a spiritiszta jelenségek leleplezésének vágya vezetett a spiritizmus tudományos tanulmányozásához.
Ám akár a cáfolat, akár az igazolás vágyával közelítettek a természetfelettinek tűnő jelenségekhez, a spiritizmus gyakorlata és kapcsolódó filozófiája hatást gyakorolt a psziché működését és lehetőségeit kutató gondolkodókra. Különösen meghatározónak bizonyult a pszichoanalízissel szimpatizálók és a pszichoanalitikusok között, mivel a kutatók leggyakrabban a tudatküszöb alatti lelki folyamatok és funkciók működését feltételezték a szokatlan megnyilvánulások háttérben.


Gyimesi Júlia 2011-ben szerzett doktori fokozatot a Pécsi Tudományegyetem Elméleti Pszichoanalízis Doktori Programjában. Jelenleg a Kodolányi János Főiskola Pszichológia Tanszékének adjunktusa.

Nem akar lemaradni akcióinkról?

Iratkozzon fel a hírlevélre hogy legújabb ajánlatainkról elsőként értesülhessen!